olvsó

Kedves Látogató!

Engedje meg, hogy idézzem Debussy megragadó sorait.
"Mintha egy szép pillangót látnék üveg alatt! Szárnyai még csillognak, de már nem libegnek, gazdag színpompája elfakult. Úgy látom, Önök, magyarok ezt a zenét nem tudják a maga értéke szerint méltányolni. Önöknek, ez már az életük egy része! Annyira ismerős, hogy nem tulajdonítják neki azt a mélységes művészeti jelentőséget, ami teljes mértékben megilleti."!

2012. július 15., vasárnap

A 100 Tagú Cigányzenekar teltházas koncertje Tunéziában





A 100 tagú Cigányzenekar 2012. július 11 és 12-én az egykori római Karthago színházában, El Jem ugyancsak római kori amfiteátrumában teltházas koncertet adott.

A tunéziai Nyári Zenei Fesztiválon, immáron 2. alkalommal képviseltette magát Buffó Rigó Sándor elnök úr vezetésével, a 100 tagú Cigányzenekar, repertoárjukban klasszikusok, modern, jazz, és a tunéziai közönség örömére helyi, népi elemekkel átszőtt művek is szerepeltek.


A koncertet követően, a tuniszi kulturális miniszter, a szociális tárca vezetőjének társaságában személyesen megkereste nagykövetünket, a 100 tagú Cigányzenekart, köszönetet mondott a színvonalas, sokszínű koncertért, a művészeti vezetőnek elmondta, hogy a jövőben is visszavárják a zenekarukat.


Mehdi Mabrouk kulturális miniszter mellett, jelen volt Khalil Zaouia szociális miniszter, az itteni Külügyminisztérium államtitkárai, valamint a helyi diplomáciai missziók vezetői/képviselői is.


A 100 tagú Cigányzenekarral több televízió és rádió csatorna is interjút készített. (El Watanya Tunisia 1-es és 2-es csatorna, NESSMA TV, Radio Jawhara FM, Radio Tunis Chaine International).

Nincsenek megjegyzések: