olvsó

Kedves Látogató!

Engedje meg, hogy idézzem Debussy megragadó sorait.
"Mintha egy szép pillangót látnék üveg alatt! Szárnyai még csillognak, de már nem libegnek, gazdag színpompája elfakult. Úgy látom, Önök, magyarok ezt a zenét nem tudják a maga értéke szerint méltányolni. Önöknek, ez már az életük egy része! Annyira ismerős, hogy nem tulajdonítják neki azt a mélységes művészeti jelentőséget, ami teljes mértékben megilleti."!

2011. június 18., szombat



A 100 Tagú Cigányzenekar Sólyom László felkérésére a berlini ünnepségen játszott


A húsz évvel ezelőtti határnyitás évfordulójára emlékeztek

Köszönetet mondott a húsz évvel ezelőtti határnyitásért Berlinben a német államfő.
Sólyom László köztársasági elnök jelenlétében. A Világ Kultúráinak Házában
rendezett ünnepi koncerten a 100 Tagú cigányzenekar játszott.

Az ünnepi koncertet követően Dr Peisch Sándor Magyarország berlini nagykövete a zenekar vezetőit és szólistáit is meghívta az évforduló alkalmából rendezett késő esti ünnepi fogadásra,ahol Sólyom László személyesen gratulált a világszínvonalú előadásért a zenekarnak-tudatta a RomNettel Beke Farkas Nándor a zenekar menedzsere.

RomNet


Kedves Olvasóink!

Szeretettel köszöntöm Önöket!

Az archivumban 14 .dátummal megtekinthetők azok a felvételek, amelyek az esemény alkalmával készültek Berlinben. Beke Farkas Nándor,aki a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára és egyben menedzsere, megtisztelt azzal mindannyiunkat, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a felvételeket.
Bevallom Önöknek derekasan, hogy nem vagyok elfogulatlan.
A világon egyedül álló úgy összetétele, mint zenekari repertoárját tekintve.
Hiszem, hogy a magyar országimázs megteremtésében nagy jelentőséget tulajdoníthatunk a kultúra területén a 100 Tagú cigányzenekarnak.

Nem mindennapos dolog az, hogy Magyarországot a mi zenekarunk képviselte.Mert a mienk! mindannyionkké.
Ígérem, kedves olvasóink,hogy hamarosan amikor egy szép reggelen bekapcsolják gépüket, hogy megtekintsék a Világlap tartalmát, a 100 Tagú Cigányzenekar köszönti Önöket, csodálatosan szép muzsikával.
Szeretettel elköszön Önöktől :Szabó Piroska









Nincsenek megjegyzések: